
Prof. Dr. Selahaddin Yıldırım
1952 yılında Erzurum ili Narman ilçesi Çamlıyayla köyünde dünyaya geldi. Memleketinde hıfzını ikmal ettikten sonra Erzurum’da birkaç yıl medrese eğitimi aldı. 1968 yılında Bolu Gerede İmam-Hatip Okuluna kaydoldu. 1975 yılında Bursa İmam-Hatip Okulunu bitirdi. Aynı yıl İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kayıt oldu. 1980 yılında buradan mezun oldu. Bu esnada diyanet teşkilatında imam-hatip olarak çalışmaya başladı. Bu kurumdaki hizmeti 18 yılı imam, 8 yılı ise vaiz olmak üzere toplamda 26 yıl sürdü.

Prof. Dr. Cihan Okuyucu
1959 yılında Hendek/Adapazarı’nda dünyaya geldim. İlk-Orta ve Lise tahsilimi burada tamamladım. Üniversite tahsilimi 1976-80 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde ikmal ettim. Mezuniyeti takiben Süleymaniye Kütüphanesi’nde elyazması uzmanı olarak göreve başladım ve bu kuruluşta Türkiye Yazmaları Toplu Kataloğu (TÜYATOK) bünyesinde çalıştım. Bu arada İst. Üniv.de “Cinani, Hayatı ,Eserleri ve Divanı’nın Tenkitli Metni “ ünvanlı doktora çalışmamı 1985 yılında tamamladım. 1986 yılında Süleymaniye Kütüphanesi’nden naklen Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Yardımcı Doçent olarak akademik hayata başladım. Burada 1990 yılında Doçent, Nisan 1996 tarihinde de Profesörlüğe yükseltildim.
1998 yılında Fatih Üniversitesine geçtim ve 2008 yılına kadar Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı görevini yürüttüm. 2009-2013 yılları arasında Yıldız Teknik Üniv. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde çalıştıktan sonra emekli oldum. Fakülte yahut Devlet destekleriyle 1987 yılında Paris Bibliotheque Natıonale’de,
1996 yılında Başkırt Devlet Üniversitesinde,1997-98 yıllarında Tunusta, 2008 yılında Bakü’de dönemlik araştırmalarda bulundum. Ayrıca son yıllarda bir çok yabancı ülkede Mevlana hakkında konferanslar verdim, radyo ve TV’de seri proğramlar yaptım. Bazıları pöpüler olmak üzere 20 kadar yayınlanmış kitabım bulunmaktadır.Bunlardan “Göz Gördü Kalem Yazdı” isimli gezi kitabım Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2006 yılı en iyi gezi kitabı ödülünü kazanmıştır. Yabancı dilim Fransızcadır. Ayrıca iyi derecede Farsça ile orta derecede Arapça ve İngilizce biliyorum. Evli ve beş çocuk babasıyım.

Prof. Dr. Recep Cici
1960 yılında Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Beylerbeyi Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde(1970), İmam-Hatip Lisesi’ni İzmit’te(1977), Yüksek İslâm Enstitüsü’nü Bursa’da(1981) tamamladı.
Aynı yıl kısa süreli Kandıra’da vaizlik ve Erzincan Refahiye Lisesi’nde de öğretmenlik yaptı.
Vatani görevini yedek subay olarak Kırklareli Lüleburgaz’da ikmal etti(1983).
İstanbul Çengelköy’de imamlık (1984- 1990) ve Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde de vaizlik (1990-1993) görevini yürüttü. 1988-1990 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ne devam etti.
1994’te U.Ü. İlâhiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı ve 1995’te Doktor/Öğretim Görevlisi, 1998’de Öğretim Üyesi/Yardımcı Doçent, 2007’de Doçent ve 2013’te Profesör oldu.
2001-2004 yılları arasında Bulgaristan Sofya Yüksek İslâm Enstitüsü’nde misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu.
Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki 25 yıllık öğretim üyeliğinin ardından aynı fakülteden emekli oldu.
Şu an İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmektedir.
İletişim Bilgiler:
Tel: 05326088306
E-Mail: cicirecep@hotmail.com

Prof. Dr. İshak ÖZGEL
20/08/1969 yılında Van’da doğdu. İlkokulu İstanbul’da Hekimoğlu Ali Paşa İlkokulu’nda okudu. Ardından Nuruosmaniye Kur’ân Kursu’nda hafızlığını ikmal etti. Orta ve lise tahsilini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne girdi. Hazırlık sınavını başararak doğrudan birinci sınıfa kaydoldu. 1993 yılında bu Fakülteden mezun oldu. 1996 yılında Uludağ Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı, Tefsir Bilim Dalı’nda hazırladığı “Büyük Selçuklular Dönemi Müfessirleri” adlı Yüksek Lisans Tezi ile bilim uzmanı ünvanı aldı. 2002 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda “Kur’an’ın Tarihsel Yorumu” adlı doktora tezi ile Doktorasını tamamladı. 2003 Yılında Aynı fakültede Tefsir Ana Bilim Dalı’nda Yrd. Doç. Kadrosuna atandı. 2011 yılında doçentlik sınavını başararak bu ünvanı alan Özgel 2015 yılında Profesör oldu. Halen bu fakültede çalışmalarına devam etmektedir. 1994 yılında M.E.B kısa dönem bursları ile üç ay Mısır, 90 gün Tunus’ta, 1999 yılında kendi imkanları ile İngiltere’de, 2006 yılında Yine M.E.B. bursu ile bir yıl Ürdün’de dil eğitimi ve alanı ile ilgili çalışmalar yapmıştır. İki çocuk babası olan Özgel İngilizce ve Arapça bilmektedir.
İletişim Bilgileri
Tel: +90 532 263 5187
email: ishakozgel@hotmail.com
Doç. Dr. M. Bedri MERMUTLU
1953 yılında Diyarbakır’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. 1975 yılında açılan İstanbul Türk Musikisi Devlet Konservatuarının ilk öğrencileri arasında yer aldı. Askerlik dönüşü bir yandan İstanbul’da çeşitli Liselerde Felsefe dersi öğretmenliği yaparken bir yandan da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde doktorasını tamamlayarak Sosyoloji doktoru oldu. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyeliği yaptı. 2010 yılında Uludağ Üniversitesindeki görevinden ayrılarak İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde göreve başladı. Hâlen aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bedri Mermutlu’nun mesleğiyle ilgili bilimsel makaleleri çeşitli akademik ve meslekî dergilerde yayınlanmıştır. Çalışmalarını daha çok toplumsal düşünce ve tarihsel sosyoloji alanlarında yoğunlaştırmış olup şiir ve Türk müzikolojisiyle de yakından ilgilenmektedir. Çalışma konularıyla ilgili çok sayıda makalesi yanında şehir tarihi üzerine çalışmalarda da bulunmuştur. Bursa şehir mezarlıkları üzerine yaptığı beş ciltlik bir çalışması ile Diyarbakır ve bölge tarihi üzerine bir çalışması yayınlanmıştır. Bedri Mermutlu, Türk Musiki Tarihi ve Türk Sosyal Düşünce Tarihi üzerine yeni çalışmalarına devam etmekte, ayrıca Kültür Bakanlığının başlatmış olduğu Diyarbakır divan şairlerinin tanıtımı ve eserlerinin tahkikli neşirle yayınlanması projesinin editörlüğünü yapmaktadır.